четвртак, 8. август 2013.

NARUKVICE..MIX KRISTALA..

 NARUKVICA..MIX DRAGOG KAMENJA..AKVAMARIN..AHAT,BELI TIRKIZ..ČADJAVI KVARC..SWAROVSKI KRISTAL


 NARUKVICA...MIX KRISTALA..AHAT...AMETIST...ROZE KVARC..BELI TIRKIZ...SWAROVSKI KRISTAL..
 NARUKVICA MIX KRISTALA..AHAT...BELI TIRKIZ...SWAROVSKI KRISTAL..


 .FATIMINA RUKA: (ruka srece) Mocna amajlija iz najstarijih vremena, koja se i danas koristi u cijelom svijetu. 
Kako djeluje: Fatimina saka sluzi svom nosiocu zato da mu donese srecu i da gastiti od zla. Ona nudi zastitu u opasnim situacijama i posuduje covjeku vitalnu snagu i moc.
Njena povijest: Jos u Babilonu ruka sa ispruzenim prstima bila je simbol srece. U Egiptu su Ruku nosili kako bi i slikom prikazali da zele privuci srecu kao i da je, kad sreca dode, zele po svaku cijenu zadrzati. U Srednjem vijeku Fatimina saka je bila rasiren i omiljen simbol srece. Na Ruci su cesto bili nacrtani magijski, najcesce hebrejski znakovi i slova ili neki drugi, nepoznati simboli. Nerjetko su na Fatiminoj saci bile ucrtane i linije sa dlana, kako bi se iz njih mogle iscitati covjekova sudbina i njegove stvarne zelje. Razlicite linije na ovom amuletu izrazavaju razlicit karakter i sudbinu covjeka: podignuta ruka ima dvostruki smisao, s jedne strane oznacava pozdrav sudbini u njenim dobrim aspektima, a istovremeno tjera lose aspekte sudbine. U svim vremenima, ruka je predstavljala poseban dio covjekovog tijela. Uz njenu pomoc moze se izrazavati druzeljubivost, briga za druge ljude, osjecanja i stremljenja sve do simbolicnih gestova Ruke Bozije.

 TURMALIN se povezuje sa ljubavlju, nežnošću i prijateljstvom. Ovaj kamen daje strpljenje i uči taktičnosti i diplomatiji. Umanjuje depresiju i strah, podstiče unutrašnju sigurnost. Donosi ravnotežu, podmlađuje, inspiriše kreativnost i usmerava ka nepretku i obilju. Leči oči, srce, mozak i imuni sistem. Podstiče regeneraciju nerava, koristan je kao detoksikant.. Odlično isceljuje i potpomaže vizualizaciju. Budi saosećanje, blagost, strpljenje i osećaj pripadanja. Donosi ravnotežu i radost. Podstiče strpljenje i otvorenost, inspiriše kreativnost. Transformiše negativnu energiju u pozitivnu i raspršuje strahove. Pomaže u donošenju rešenja, usmerava ka napretku i obilju. Poboljšava san, jača nervni sistem.